Financial Controller

Bedrijfsprofiel

Holdijk & Haamberg is een internationaal opererende machinefabriek, die geavanceerde oplossingen biedt voor uiteenlopende toepassingen in de food sector. Zij ontwikkelt, produceert en installeert hoogwaardige (geïntegreerde) proceslijnen en machines in nauw overleg met haar klanten. Al sinds jaren vinden de producten hun weg naar klanten wereldwijd.
A Holdijk is gespecialiseerd in de handel van veteinden, die de basis vormen voor hoogwaardige worsten, voor het hogere foodsegment. Beide werkmaatschappijen vallen onder de Holdijk Groep.

Bedrijfscultuur

Er heerst een no-nonsense sfeer waarbij inzet, loyaliteit en teamwork belangrijke kenmerken zijn.

Functieomschrijving

Als financial controller bent u verantwoordelijk voor een adequate beheer van de financiële administraties, het voorbereiden van interne management rapportages en externe verslaggeving voor de twee werkmaatschappijen van de Holdijk-Groep. U coördineert de financiële werkzaamheden met betrekking tot de grootboekadministratie, facturering, debiteuren- crediteurenbeheerder, voorraadbeheer en projectadministratie en fungeert hierin als aanspreekpunt. U stuurt direct een drietal administratief medewerkers aan en verbetert en optimaliseert de administratieve processen.
U voert overleggen met budgethouders, beheert de administratieve organisatie, interne controle en het ERP-systeem. Daarnaast bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen aangaande wet- en regelgeving op fiscaal, sociaal en financieel gebied, zowel in Duitsland als in Nederland. U houdt zich bezig met treasury activiteiten en bent sparringpartner voor de leden van het MT.
U krijgt de vrijheid en verantwoordelijk om de financiële organisatie volledig opnieuw in te zetten en te professionaliseren. Het betreft een doorgroeifunctie naar volwaardig MT lid waarin u op bedrijfseconomisch vlak de organisatie vertegenwoordigt.

Functie-eisen

• HBO werk- en denkniveau, bijv. HEAO (BE/BA);
• Enkele jaren relevante werkervaring in een operationele finance rol
• Inzicht in bedrijfsprocessen en affiniteit en/of ervaring met ERP systemen in zowel productieomgeving (projectorganisatie) als verkooporganisatie
• U moet een volledige boekhouding kunnen overzien en in journaalposten denken
• Leidinggevende ervaring
• Een positief kritische blik en pro-actieve houding voor het initiëren van verbeteringen
• Ervaring met ISAH en HFM is een pré

Competenties:
• Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, ook in het Engels
• Analytisch, hands-on, zelfstandig, stressbestendig en no-nonsense zijn belangrijke competenties voor de functie.

Het is een uitdagende en veelzijdige functie waarin u vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid uw drive volledig aan bod kan laten komen. Er is volop ruimte voor eigen invulling en initiatief en daarmee voor persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is afgestemd op de functie en uw kennis en ervaring.

Headhuntersteam verzorgt namens Holdijk de werving & selectieprocedure. De reactietermijn is tot en met 30 augustus 2017. Bij vragen verzoeken wij u om contact op te nemen met Nico Nagelhout, Managing Consultant Finance bij Headhuntersteam, 038-4212118. Voor meer informatie over de organisatie Holdijk verwijzen wij u door naar de website Holdijk.com.

Over deze vacature

Referentie: NN.28.17.FC
Salaris: N.o.t.k.
Standplaats: Gronau (Westfalen, Duitsland

Solliciteren

Interesse in deze vacature? Stuur ons dan uw sollicitatie met een korte motivatie en actueel CV.

Contact

Headhuntersteam Zwolle
N. Nagelhout
038-4212118
n.nagelhout@headhuntersteam.nl

home - inschrijven - contact - login

Copyright © 2017 by Headhuntersteam.nl - Disclaimer Realisatie Hesp Advies