Sales Engineer Hydrauliek

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is een technische groothandel en producent met meer dan 350 vestigingen en 7500 werknemers verspreid over 21 landen. Onze opdrachtgever biedt innovatieve en kostenbesparende totaaloplossingen aan in verschillende branches.

Bedrijfscultuur

Medewerkers gaan positief kritisch met elkaar om waarbij ambitie, energie en potentie gezien worden. Naast goede arbeidsvoorwaarden in materiële zin zijn er volop (internationale) ontwikkelingsmogelijkheden in persoonlijke en management ontwikkelingsprogramma's.

Functieomschrijving

Als Sales Engineer met specialisme hydrauliek ben je verantwoordelijk voor de vooraf besproken commerciële doelstellingen. In deze functie maak je (in samenspraak met de Salesmanager) jaarlijks een omzetprognose en analyse van jouw markt. Vervolgens ga je vanuit dit plan uitvoering geven aan jouw commerciële activiteiten.

Bij bestaande en nieuw binnen te halen klanten introduceer je complexe technische productoplossingen bestaande uit componenten of gehele systemen. Door de complexiteit ligt in deze functie primair de nadruk op jouw technische vaardigheden, kennis en inzicht. Tevens adviseer je de binnendienst en overige sales engineers bij technische complexe vraagstukken.

Jouw werkweek zal voor 75% van de tijd bestaan uit het doen van klantenbezoeken en de overige tijd ben je op kantoor aanwezig voor uitwerking en opvolging van jouw gemaakte afspraken en advisering. De ideale kandidaat is een technisch geschoolde HBO’er met een goede dosis ambitie welke vlot communiceert en veel vrijheid nodig heeft in zijn werkzaamheden.

Functie-eisen

• HTS richting werktuigbouwkunde
• Minimaal 3 jaren sales-ervaring
• Ruime ervaring met hydraulische systeemtechniek

Competenties:
• Servicegerichte instelling
• Enthousiaste verbinder
• Analytisch sterk
• Flexibel ingesteld

Met onze opdrachtgever zijn we een uitdrukkelijke samenwerking aangegaan waarbij acquisitie van derden niet gewenst is. Aan toegezonden CV’s door derden kunnen geen rechten ontleend worden en worden als ons eigendom beschouwd.

Over deze vacature

Referentie: OS/2017/62
Salaris: N.o.t.k. (bonusregeling aanwezig)
Standplaats: Leeuwarden

Solliciteren

Interesse in deze vacature? Stuur ons dan uw sollicitatie met een korte motivatie en actueel CV.

Contact

Headhuntersteam Leeuwarden
O. Smeding
058 - 216 15 82
o.smeding@headhuntersteam.nl

home - inschrijven - contact - login

Copyright © 2017 by Headhuntersteam.nl - Disclaimer Realisatie Hesp Advies