Service (Operations) Manager

Bedrijfsprofiel

Grundfos is een van ’s werelds meest toonaangevende pompproducenten. Grundfos maakt het voor haar klanten mogelijk om water te transporteren, te zuiveren en efficiënt gebruiken binnen woningen, commerciële gebouwen, in nutsbedrijven en op industrieel en agrarisch terrein. Met 80 verkoopkantoren in meer dan 55 landen is Grundfos wereldwijd actief. Grundfos heeft de markt onderverdeeld in drie verkoopsegmenten: Building Services, Industry en Water Utility. De producten vinden hun weg naar de markt hoofdzakelijk via lokale distributie kanalen maar ook rechtstreeks.

Bedrijfscultuur

Grundfos Nederland laat zich typeren als een technisch commercieel georiënteerd bedrijf met veel oog voor social responsibility. Er heerst een sterk wij-gevoel en de omgangsvormen zijn informeel en open. Wij zien onze medewerkers als een van de belangrijkste elementen om te komen tot succes. Verder staat Grundfos bekend om haar sterke innovatieve, betrouwbare en brede- productenprogramma.

Functieomschrijving

Als Service (Operations) Manager is het uw taak om de service afdeling verder te ontwikkelen en een groeistrategie te realiseren. Zo heeft u de verantwoordelijkheid voor het implementeren en het optimalieren van de werkwijze. Grundfos 2020-strategie is gericht op klanttevredenheid en de interne samenwerking met de verkoop afdeling. Zo zorgt u er voor dat relevante informatie ingewonnen door bijvoorbeeld service en onderhoud wordt gedeeld met de verkoop afdeling. Een taak zal zijn het verhogen van omzet en marge in de serviceactiviteiten, voornamelijk door verkoop van gerelateerde producten en diensten. Hierbij kunt u denken aan de verkoop van reserveonderdelen, service onderhoudscontracten en geavanceerde service.

U bent naast de ontwikkeling van de service afdeling ook verantwoordelijk voor de monteurs, de werkwijzen van de monteurs en de ontwikkeling van de monteurs. Om deze functie goed uit te kunnen voeren heeft u ervaring binnen de technische service. Daarnaast heeft u een energieke drive om de service afdeling naar een nog hoger niveau te tillen.

Functie-eisen

Wanneer u voldoet aan het onderstaande profiel komen wij graag met u in contact.
• HBO werk- en denkniveau
• Minimaal 5 jaar werkervaring als service coördinator/manager
• Ervaren met Lean is een pré

Competenties:
• Communicatief vaardig
• Teamplayer
• Stressbestendig
• Commercieel

Over deze vacature

Referentie: BB-WTBF1-OM
Salaris: € 60.000
Standplaats: Almere

Solliciteren

Interesse in deze vacature? Stuur ons dan uw sollicitatie met een korte motivatie en actueel CV.

Contact

Headhuntersteam Amsterdam
B.Buchi
020 - 638 27 28
b.buchi@headhuntersteam.nl

home - inschrijven - contact - login

Copyright © 2017 by Headhuntersteam.nl - Disclaimer Realisatie Hesp Advies