Sales Engineer Installatietechniek

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is een zelfstandig groeiende onderneming actief in de verwarmings- en warmwatersystemen. Met een eigen productielocatie worden diverse nationale en internationale klanten bediend. Naast de productie en installatie is de opdrachtgever tevens actief in het service en onderhoud aan haar producten.

Bedrijfscultuur

Mede door de grootte (50fte) van het bedrijf heerst er een platte organisatiestructuur waar samenwerking en plezier belangrijk worden gevonden. De organisatie zet zich in om een toegevoegde waarde te kunnen leveren door mee te denken met haar klanten en die van eerlijk en helder advies te voorzien.

Functieomschrijving

Als sales engineer installatietechniek bent u aanspreekpunt op technisch gebied. U adviseert zowel rechtstreeks de klant als de vertegenwoordigers in de buitendienst. Belangrijk is dat u communicatief vaardig bent en naast uw aanwezige technische kennis goed bent in het doorgronden van de klantvraag. De klantvraag moet u als sales engineer installatietechniek niet alleen helder zien te krijgen, ook dient u vervolgens met een passende oplossing of waardevol advies te komen om zo een toegevoegde waarde te kunnen bieden, nu en in de toekomst. Dit betekent dat u bouwt aan waardevolle relaties en naast het werk in de binnendienst ook af en toe bij de klant langs kunt gaan.

Naast de interne en externe adviesrol op technisch gebied is het een grote pré wanneer u affiniteit heeft met installatietechnisch tekenwerk. Er wordt getekend met Autocad Inventor. Daarnaast bent u tevens verantwoordelijk voor het maken van installatietechnische berekeningen (denk bijv. aan tapwater-, schoorsteen- en leidingsberekeningen). Als sales engineer bent u ook onderdeel van toolbox meetings en zult u als medeorganisator optreden.

Functie-eisen

• MIT W1/2 of MBO4 / HBO in de richting van installatietechniek.
• U hebt werkervaring bij een installateur.
• U hebt ervaring met AutoCAD Inventor.
• U hebt affiniteit met commercie.
• U bent goed in staat adviserend op te treden.

Competenties
• Communicatief vaardig
• Proactief
• Accuraat
• Enthousiast

Over deze vacature

Referentie: RB/WTBE/572
Salaris: N.o.t.k.
Standplaats: Groningen

Solliciteren

Interesse in deze vacature? Stuur ons dan uw sollicitatie met een korte motivatie en actueel CV.

Contact

Headhuntersteam Groningen
R.Bolt
050-5268884
r.bolt@headhuntersteam.nl

home - inschrijven - contact - login

Copyright © 2017 by Headhuntersteam.nl - Disclaimer Realisatie Hesp Advies