Werktuigbouwkundig Engineer

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is een zeer innovatieve organisatie en actief in uiteenlopende markten binnen de chemische- en petrochemische industrie (internationaal). Hierbij zullen zowel proces technische, mechanische en instrumentele aspecten aan bod komen. Samen met internationale partners worden projecten gerealiseerd.

Bedrijfscultuur

Binnen de organisatie heerst een informele cultuur. De communicatielijnen zijn kort en de organisatie is op projectmatige wijze ingericht. Zoals vaker binnen een technische omgeving communiceert men onderling op informele wijze met elkaar op een nuchtere en luchtige manier.

Functieomschrijving

Als werktuigbouwkundig engineer maak je deel uit van een team dat bestaat uit een projectleider, proces technologen en andere engineers. Jouw verantwoordelijkheid strekt zich uit tot de realisatie van projecten binnen de watertechnologie.

Taken en verantwoordelijkheden in deze uitdagende functie bestaan uit het ontwerpen van procesinstallaties en het opstellen van veelal gecompliceerde constructietekeningen. Ook bepaal je de materiaalkeuze voor grote investeringsprojecten.

Daarnaast verzorg je de voorbereiding van het ontwerp van procesinstallaties. Denk hierbij aan het uitwerken van flowschema’s en P&ID’s. Ook zie je toe op de naleving van de voorschriften m.b.t. kwaliteit, Arbo en milieu.
Wat met name het werken bij deze organisatie interessant maakt zijn de individuele ontwikkelingsmogelijkheden internationaal.

Bij goed functioneren zijn er volop mogelijkheden je te ontwikkelen tot lead engineer of projectleider. Is dit nou net de volgende stap in jouw carrière? Reageer dan via de knop aan de rechterzijde van deze pagina. Bellen ter inventarisatie gaat veel sneller via 06 44 175745!

Functie-eisen

• Afgeronde opleiding HBO Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
• Je hebt enige ervaring met construeren, bij voorkeur opgedaan binnen de Procestechnologie.
• Je hebt kennis van o.a. machine- en apparatenbouw, staalbouw, piping is een pre.
• Je beschikt over kennis van geldende normen en richtlijnen zoals Atex, richtlijn arbeidsmiddelen en risico ontwerp.
• Je bent gewend te werken met AutoCad Mechanical en Inventor

Competenties:
• Je gaat analytisch te werk
• Je drukt je goed uit in woord en geschrift in de Nederlandse maar ook Engelse taal

Over deze vacature

Referentie: OS/2018/516
Salaris: € 45.000
Standplaats: Heerenveen

Solliciteren

Interesse in deze vacature? Stuur ons dan uw sollicitatie met een korte motivatie en actueel CV.

Contact

Headhuntersteam Leeuwarden
O. Smeding
058 - 216 15 82
o.smeding@headhuntersteam.nl

home - inschrijven - contact - login

Copyright © 2017 by Headhuntersteam.nl - Disclaimer Realisatie Hesp Advies