Een nieuwe uitdaging bij Boskalis

27 feb. 2019

Een nieuwe uitdaging bij Boskalis

Een half jaar geleden tekende Karsten zijn contract bij Headhuntersteam om vervolgens ingezet te worden bij Boskalis. Hij had destijds zijn bachelor opleiding Civiele Techniek afgerond en een start gemaakt met de pre-master Technology and Operations Management. Toch wilde hij meer werkervaring opdoen in zijn vakgebied. Hij ondernam actie en besloot om contact op te nemen met Headhuntersteam. 

“Het sollicitatieproces verliep erg vlot, binnen een maand tijd mocht ik al mijn contract bij Boskalis tekenen.”- Karsten.

Karsten startte als assistent uitvoerder voor een periode van zes maanden. Echter na een paar weken mocht hij een doorstart maken als assistent werkvoorbereider op een ander traject, waar hij later verantwoordelijk werd voor de werkvoorbereiding.

Werkzaamheden
Als assistent uitvoerder beheer je een belangrijke rol in de uitvoering van het project. Je bent in opleiding en verantwoordelijk om de uitvoerder, die de dagelijkse werkzaamheden realiseert, in goede banen te leiden. De uitvoerder stuurt het team aan, is verantwoordelijk voor de kostenbewaking en de haalbaarheid van de planning. Daarnaast ben je als werkvoorbereider bezig met het opstellen van planningen, contract wijzigingen, inkoop, werkplannen en het bijhouden van het opleverdossier.

Project ZeelandProject Waalenburg 











 

Projecten
In Zeeland werkte Karsten mee aan een groot project ‘Borssele Alpha export kabel’. Hij was aansprakelijk voor de uitvoering van de voorbereiding van de aanlanding van twee export kabels. Daarnaast werkte hij ook voor een project op Texel. Dat project ging om een natuurinrichting van Waalenburg. De werkdagen bestaan uit circa 12 uur per dag, waarin vaak overleggen gevoerd worden omtrent de vooruitgang van de projecten. Deze veranderingen worden dan vaak op de locatie bekeken en geëvalueerd. Daarnaast is interactie met collega’s essentieel om het werk gestroomlijnd uit te voeren.

“Boskalis heeft veel mooie projecten! De projecten die ik heb uitgevoerd,  waren erg leerzaam. Ik heb grote stappen gemaakt als het gaat om werkvoorbereidingspositie. Tijdens mijn studie werd er veel aandacht besteed aan RAW-werk (Rationalisatie en Automatisering Grond-, Water- en Wegenbouw). Maar om het geleerde dan in praktijk te brengen is toch altijd weer anders. In het jaar dat ik bij Boskalis heb gewerkt, heb ik enorm veel geleerd. Ik had geen ervaring als werkvoorbereider en om dan te zien dat je zo snel kan groeien in een functie, geeft mij veel voldoening. Boskalis vond ik een erg mooie ervaring!” - Karsten.

Namens Headhuntersteam willen wij Karsten veel succes wensen met zijn vervolg van de Master Technology and Operation Management en zijn werkzaamheden bij Boskalis. Ben jij student, neem je een tussenjaar en wil jij ook deze werkervaring opdoen? Nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze consultants. Tijdens een gesprek met een kopje koffie of thee bekijken zij graag de mogelijkheden, die het beste bij jouw situatie passen!

 

 

 

 

foto

Tijdens mijn zoektocht naar een positieverbetering ben ik in contact gekomen met Kenneth van de Wiel van Headhuntersteam. Mijn ervaring met Headhuntersteam is dat de consultant/manager een actief persoon is die vooral naar karaktereigenschappen van de persoon kijkt en deze matcht met een bedrijfscultuur. Erg meedenkend in oplossingen bij zowel zakelijke als priv├ęsituaties. Ook was de contactpersoon continu zeer goed bereikbaar voor vragen.

Richie