Maak kennis met George en Sandra van Flynth

28 mrt. 2019

Maak kennis met George en Sandra van Flynth

Sinds 2011 kwam Flynth voort uit een fusie van Flynth adviseurs en accountants en GIBO groep. Met circa 1500 medewerkers en circa 60 vestigingen zijn ze Nederlands grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf. Onlangs schakelde Flynth ons netwerk in voor een werving & selectie aanvraag van een tweetal clusterdirecteuren.
M12GeorgeSpanbroek-4002

 


In de zomer van 2018 is Sandra de Melker in dienst gekomen bij Flynth in de functie van Clusterdirecteur Overijssel. Hierin is zij verantwoordelijk voor de aansturing van ongeveer 100 medewerkers. George Spanbroek is afgelopen februari gestart in dezelfde functie, maar dan voor de regio Arnhem – Elst – Nijmegen en is eindverantwoordelijk voor 50 collega`s. Na de “wittebroodsweken” van George en Sandra zochten wij ze op en gingen met ze in gesprek.

 

 

“Hoe zijn jullie in contact gekomen met het Headhuntersteam?”
George: In het voorjaar van 2018 ben ik via Linkedin in contact gekomen met het Headhuntersteam. Destijds was ik eigenlijk niet opzoek naar een nieuwe uitdaging. De gesprekken verliepen echter prettig en de eerste indruk was goed. Ik geloof zelfs dat ik niet eens op de website heb gekeken. Toen Headhuntersteam in juli met een leuk aanbod kwam stond ik open voor deze nieuwe uitdaging.

Sandra: Ik was in het verleden kantoordirecteur bij een andere organisaties en zodoende heb ik de eerste contacten gelegd met Headhuntersteam. Het contact was toen voornamelijk gericht op invulling van het eigen personeel. Toen ik een paar jaar later deze organisatie zelf heb verlaten, heb ik  met Headhuntersteam nog eens contact gezocht nadat ik besloot voor mezelf te beginnen.

Tijdens het werving & selectie traject heeft consultant Nico Nagelhout bemiddeld tussen Flynth en jullie wensen. “Hoe hebben jullie het contact destijds ervaren?” 
George: Nico was erg goed in het begeleiden en het bewaken van het proces. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik onder druk werd gezet door onmiddellijk akkoord te gaan met deze functie. Uiteindelijk heb ik samen met Flynth de knoop doorgehakt en mocht ik starten per februari als clusterdirecteur.  

Sandra: Het contact was erg persoonlijk. Headhuntersteam kijkt goed naar wat jezelf nodig hebt en wat de werkgever zoekt. De dienstverlening is sterk gericht op mijn persoonlijke drijfveren en wensen/kwaliteiten. Dat maakt dat het goed voelt. In het verleden ben ik ook wel eens benaderd door een andere bureaus, maar destijds werden de salarissen ook echt op elkaar uitgespeeld en daar voelde ik mij niet goed bij. 

“Wat was voor jullie een trigger om met Flynth in gesprek te gaan?”
George: Ik heb een verleden met de organisatie en daardoor wist ik deels al wat ik kon verwachten. Flynth heeft een informele cultuur en stimuleert persoonlijke groei. Daarnaast zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Maar ook wil de organisatie in de toekomst goede kwaliteit blijven leveren en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Sandra: De interim rol die Flynth in eerste instantie vroeg, sloot goed aan bij de ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. De vervolg rol van cluster directeur was een rol die iets meer vroeg van mij dan ik deed, dus een uitdaging. Daarnaast kreeg ik de ruimte van Flynth dit in te vullen op de wijze zoals ik deze zie.  

George heeft in het verleden, van 1996 tot en met 2008, gewerkt bij GIBO groep. De voorganger van Flynth. In 2011 zijn deze twee accountantskantoren gefuseerd tot Flynth adviseurs en accountants. “Is er in de afgelopen jaren nog veel veranderd?”
George: Er is de afgelopen 10 jaren veel veranderd. Er is nu meer focus op rationele beslissingen en de organisatie is meer vanuit een zakelijk oogpunt gaan denken. Zo nu en dan kom ik collega’s tegen die het hele fusieproces hebben meegemaakt en zij zijn nog steeds even loyaal en enthousiast over Flynth dan voor de fusie. Je merkt dan echt dat de loyaliteit en betrokkenheid van de collega’s hoog is.

1920_cbre-peperbus1-hr-buurmanfotografie-1

“Hoe bevalt jullie de functie Cluster Directeur?”
George: Als cluster directeur heb je veel vrijheid en heb je de mogelijkheid om je eigen ideeën te ontplooien. De combinatie van verantwoordelijkheid en vrijheid maakt deze functie erg leuk. Er mag en kan veel om de organisatie verder te professionaliseren.

Kijkend naar de toekomst. “Hoe zien jullie je rol als clusterdirecteur?”
George: Flynth is nu bezig om een clusterorganisatie te worden en er is nog geen blauwdruk over hoe dat georganiseerd moet worden. Dat geeft mij heel veel mogelijkheden om een eigen invulling te geven. Deze vrijheid maakt het werk erg leuk. De aandachtspunten die benoemd zijn, zie ik en herken ik. Alle verwachtingen die geschetst zijn, lijken uit te komen. Ik ben nu met name heel intern bezig, maar gaandeweg krijg ik ook de mogelijkheid om extern met klanten in contact te komen.

Sandra: Ik heb hiervoor als vestigingsdirecteur gewerkt. Toch is de rol van cluster directeur anders. In de rol van vestigingsdirecteur is de “span of control” veel kleiner, maar uiteindelijk komt het wel op hetzelfde neer. Voorheen werkte ik met een groep van circa 40 professionals. In mijn huidige rol stuur ik circa 100 professionals aan. Dit vraagt een andere manier van managen, maar dit is wel erg leuk.

Op de foto hierboven staat Flynth Zwolle en is sinds september 2018 gevestigd op deze mooie locatie in hartje Zwolle.

Jullie zijn al een tijdje werkzaam zijn bij Flynth. “Hebben jullie  in je huidige rol nog contact met Nico van Headhuntersteam?”
George: Het contact dat ik momenteel heb is voornamelijk gericht op de nazorg. Ik heb nog regelmatig contact met Nico over of het bevalt en hoe het tot nu toe gaat. Ik zou in de toekomst graag weer gebruik willen maken van de diensten van Headhuntersteam, maar dan vanuit de andere kant van de tafel ;).

Sandra: Momenteel heb ik contact op zakelijk vlak. Vanuit mijn huidige rol ben ik natuurlijk ook steeds opzoek naar nieuwe professionals. En daarvoor onderhoud ik contact met het Headhuntersteam. Zo zijn er het afgelopen jaar een aantal mensen gestart op de vestigingen Zwolle en Raalte.  

“Zouden jullie andere financials aanbevelen om contact met Headhuntersteam op te nemen?”
George: Als financials binnen mijn netwerk actief opzoek zijn naar een baan en specifieke wensen hebben, dan zou ik hen zeker aanbevelen om in de toekomst contact op te nemen met het Headhuntersteam. 

Sandra: Als ik een bureau moet kiezen, dan zou ik persoonlijk naar Headhuntersteam gaan. Het gevoel bij Headhuntersteam is goed dus als het aan de orde komt dan zal ik Headhuntersteam aanraden, maar ik verwacht dat dat voorlopig niet nodig is ;).

Hartelijk dank voor jullie inkijkje binnen de wereld van accountancy! Headhuntersteam wenst jullie de komende jaren veel plezier en succes toe binnen Flynth! Erg prettig om te vernemen dat jullie tevreden zijn en de uitdaging waar jullie ingestapt zijn daadwerkelijk aansluit op jullie wensen en verwachtingen. Daar doen we het uiteindelijk voor! Sta jij ook open voor een mooie nieuwe uitdaging? Schroom niet en neem gerust contact op met één van onze consultants. Zij staan graag voor jou klaar om ondersteuning te bieden in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging! Of bekijk de openstaande vacatures op onze website

foto

Tijdens mijn zoektocht naar een positieverbetering ben ik in contact gekomen met Kenneth van de Wiel van Headhuntersteam. Mijn ervaring met Headhuntersteam is dat de consultant/manager een actief persoon is die vooral naar karaktereigenschappen van de persoon kijkt en deze matcht met een bedrijfscultuur. Erg meedenkend in oplossingen bij zowel zakelijke als priv├ęsituaties. Ook was de contactpersoon continu zeer goed bereikbaar voor vragen.

Richie