Op bedrijfsbezoek bij Haafkes Veldwachter in Deventer

9 apr. 2019

Bedrijfsbezoek Haafkes VeldwachterDinsdag 26 maart ging Gaby Bres, onze Consultant Bouw & Civiel uit Zwolle, op bezoek bij een van zijn opdrachtgevers Haafkes Veldwachter in Deventer. Haafkes Veldwachter is een aannemersbedrijf dat “bouwt” op 90 jaar ervaring. Het aannemersbedrijf combineert passie met een gezonde dosis Twentse nuchterheid. De reden voor het bezoek is de exclusieve opdracht, die Gaby namens Headhuntersteam uitvoert, naar een nieuwe bedrijfsleider. Om de functie succesvol in te vullen is het van belang om kennis te maken met het team van Haafkes Veldwachter en om de sfeer binnen de organisatie te proeven. Onder het genot van een bakje koffie en de meegenomen Headhuntersteam taart leerde Gaby de Veldwachters uit Deventer beter kennen.

Na de introductie werd het bezoek voortgezet in een uitgebreide rondleiding door het bedrijf en de werkplaats. De organisatie kenmerkt zich als een informele en familiaire organisatie, daarnaast is er ruimte voor een grapje. De werknemers vertellen met veel plezier over de rol die zij vervullen in de organisatie. Daarbij was zichtbaar dat er een bepaalde trots heerst binnen de organisatie voor wat zij maken en voor de kwaliteit waarvoor ze staan.

 “Opvallend is de trots van de medewerkers voor datgene wat ze bouwen en de kwaliteit die hierin geborgd is.”

 Haafkes Veldwachter Deventer is onderdeel van Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en zonen. Met circa 30 vaste collega’s is Haafkes Veldwachter een middelgrote aannemer in het Oosten en Midden van het land. De dienstverlening van Haafkes Veldwachter is hoofdzakelijk gericht op de professionele zakelijke markt en is verdeeld onder de gebieden Kleinbouw, Utiliteit & Woningbouw, Sport & Recreatie. Wat deze organisatie onderscheidt is het feit dat zij het als een uitdaging zien om oplossingen te zoeken en te vinden voor haar klanten. Dit realiseren zij door deel uit te maken van bouwteams en daarin één-op-één betrokken te zijn bij de diverse projecten.

 Als Directeur van Haafkes Veldwachter is Peter Meerman de spin in het web in het uitvoeringsteam. Hij geeft op een coachende manier leiding aan het team en ondersteund daarbij de collega’s door met ze te sparren bij inhoudelijke vraagstukken. Als nieuwe Bedrijfsleider zoeken ze een opvolger die de uitvoerende projectgerichte taken van Peter over kan nemen. Deze opvolger komt letterlijk op de plek te zitten waar Peter momenteel zijn kantoor heeft (zoals te zien op de foto). Peter blijft uiteraard actief binnen de organisatie maar gaat zich meer richten op de acquisitie en Sport en recreatie. In zijn vrije tijd haalt hij veel voldoening uit sporten en ziet deze nieuwe functie als een mooie uitdaging om werk en passie te combineren.

 Peter Meerman is naast Haafkes betrokken bij diverse onderdelen die zich bezig houden met Young Professionals binnen de bouw. Zo is Peter gastdocent Bouwkunde aan de HAN University of Applied Sciences en spreekt hij regelmatig op diverse bijeenkomsten. Binnen Haafkes Veldwachter uit zich dit in stagemogelijkheden en carrièrekansen die zij bieden voor jonge bouwprofessionals.

 Terugkijkend op het bezoek en de samenwerking kan Gaby concluderen dat Haafkes Veldwachter op een prettige manier communiceert en open staat voor nieuwe ideeën en andere denkwijzen. De organisatie is dan ook een partij die oplossingsgericht te werk wil gaan en buiten de kaders durft te denken. Dit maakt hen innovatief, betrokken en gastvrij. De gesprekken met de kandidaten voor de bedrijfsleidersrol zijn momenteel in volle gang. De komende tijd zal duidelijk worden welke kandidaat  geschikt is om de uitvoeringstaken van Peter over te nemen.

Sta jij ook open voor een nieuwe uitdaging in de sector bouw? Neem dan gerust contact op met één van onze consultants. Onze bouwkundige consultants gaan graag met jou in gesprek om de arbeidsmogelijkheden te bespreken.  

foto

De afgelopen periode hebben wij regelmatig een beroep gedaan op Headhuntersteam. Haar ondersteuning bij het zoeken naar de juiste mensen voor ons, Boon Accountants Belastingadviseurs, ervaren wij als zeer prettig. Korte lijnen, goede terugkoppeling en uiteraard het feit dat Headhuntersteam ook in staat is om geschikte mensen voor te dragen die passen bij een kantoor als Boon. Bedankt voor de prettige samenwerking!

Marith Schaven-HR Manager