Nieuws

Resultaat 1-20 van 32 items.

Een nieuwe collega bij Headhuntersteam: Robin Voorn

24 feb. 2021

Ons team in Amsterdam is versterkt met een nieuwe collega. Robin Voorn is in februari begonnen als Consultant Bouw en Civiel en stelt zich graag aan jullie voor.

Lees meer

Dewulf Winsum: een goed bewaard geheim in de Waddenregio

26 jan. 2021

Robuust en stoer materieel in rood en antraciet. In het Friese Winsum worden al bijna tachtig jaar betrouwbare landbouwmachines gemaakt. Van oudsher onder de befaamde naam Miedema, maar sinds 2015 als onderdeel van de eveneens gerenommeerde Belgische Dewulf Goup. De onderneming, met ruim 300 werknemers en 3 vestigingen in België, Nederland en Roemenië, is een topspeler op wereldschaal in betrouwbare machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Door de samenvoeging kunnen afnemers voor al hun landbouwmachines bij één producent terecht. Bovendien is de afzetmarkt vergroot. Er worden machines geëxporteerd naar verschillende continenten, wat ook heeft gezorgd voor een meer gespreide vraag.

Lees meer

Kerst en nieuwjaarswensen

16 dec. 2020

Namens Headhuntersteam willen wij iedereen in dit bewogen jaar bedanken voor de samenwerking. Wij kijken ontzettend uit om elkaar in 2021 weer fysiek te mogen ontmoeten.

Een fijne kerst gewenst, en een gelukkige jaarwisseling.

Groet,
Directie Headhuntersteam

Gerard de Vries, Carel Ongering, Peter Roorda

 

Lees meer

Welkom bij Headhuntersteam Bas Reef

3 sep. 2020

Ons team in Eindhoven is versterkt met een nieuwe collega. Onze nieuwe collega startte per 1 september als Junior Consultant Finance bij Headhuntersteam. Nieuwkomer Bas Reef stelt zich graag aan u voor.

Lees meer

Diploma op zak en gaan..

15 jul. 2020

Afgestudeerd? Dan is het tijd om jouw eerste baan te vinden. Het vinden van een juiste eerste baan vergt meer dan je zou verwachten. Als starter is de keuze maken voor een baan best stressvol. Je wilt een goede keuze maken omdat de eerste baan een basis is voor je verdere loopbaancarrière. Vaak weet je niet wat je te wachten staat, hoe het bedrijf te werk gaat en of jij je hierin thuis voelt. Op dit moment is het aanbod van startersfuncties lager door Corona en de onzekerheid wat de impact van Corona zal hebben op onze economie.

Lees meer

Kroegcollege Hestia

9 jul. 2020

Afgelopen donderdagavond hebben wij in samenwerking met de studievereniging Hestia een kroeg college gehouden. Dit keer geen normaal kroegcollege in een kroeg maar vanaf de bank. In het college hebben wij de studenten tips gegeven over hoe je in deze periode het beste kan solliciteren en hoe je het beste zichtbaar bent of blijft voor opdrachtgevers.

Lees meer

Binnenkijken bij kantoor Eindhoven

18 jun. 2020

Headhuntersteam heeft vijf vestigingen verspreid over Nederland. Iedere vestiging bepaalt zijn eigen protocollen omtrent vergaderingen, sollicitaties en bedrijfsbezoeken. Vorige week stapten we kantoor Eindhoven binnen en spraken we met Job Bazelmans om te kijken hoe zij te werk gaan in deze nieuwe tijden. Een andere beleving dan vier maanden geleden. Bij binnenkomst staat er een ontsmettingsflesje klaar, de bureaus staan op gepaste afstand uit elkaar en er worden minder face-to-face intakes gehouden.

Lees meer

Welkom bij het Headhuntersteam Jos van den Adel

7 mei 2020

Ons team in Amsterdam is versterkt met een nieuwe collega! Nieuwkomer Jos van den Adel stelt zich graag aan u voor.

Lees meer

Op afstand een sterk team blijven

17 apr. 2020

Werken op afstand is voor iedereen een uitdaging. Naast fysieke klachten (nekpijn, slechte houding) kan thuiswerken ook zorgen voor een mentale impact. De meest gehoorde klachten zijn gebrek aan sociale contacten en een verlies van onderlinge verbondenheid of saamhorigheid.  Een sociale isolatie kan zorgen voor emotionele klachten zoals somberheid of zelfs neerslachtigheid. Hoe zorg je in deze situatie voor een echt teamgevoel en saamhorigheid onderling? Intermediair gaat op onderzoek uit en komt met de volgende belangrijke punten.

Lees meer

Drie heldere tips voor een slimme werving & selectie

9 apr. 2020

Ondanks de roerige tijden waar we allen in zijn verkeerd, voorzien we u graag van enkele nuttige tips voor een slimme werving & selectie. De concurrentie wordt feller waardoor het voor menig opdrachtgever moeilijker is om door de bomen het bos niet meer te zien. Vragen als hoe herkent u een goed recruitment bureau? Hoeveel bureaus moeten er worden ingeschakeld? Kiezen voor een werving-en-selectiebureau of een headhunter? Of is een corporate recruiter een beter alternatief? Met de volgende drie tips krijgt u inzicht in een slimme werving strategie.

Lees meer

Brabanders managen beter dan Friezen

13 feb. 2020

De Fries is nuchter. Toch? In een onderzoek naar de kwaliteit van managers komen Rabobank en Rijksuniversiteit Groningen tot een ander inzicht: Friese fabrieksbazen overschatten zichzelf. Tekst: Jaap Hellinga. Bron: Leeuwarder Courant.

Lees meer

Kroegcollege Hestia

22 nov. 2019

Headhuntersteam is al enige tijd sponsor van de studievereniging SV Hestia. Dé studievereniging voor de studies Architectuur & Built Environment aan de Hanzehogeschool. Gezamenlijk houden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied.

 

 

Lees meer

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), wat verandert er?

21 nov. 2019

Vanaf 1 januari 2020 zal de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) intreden. Wat voor gevolg heeft dit voor werkgevers en waarom wordt dit nieuwe beleid ingevoerd?

Lees meer

LSWA architecten verwelkomt René en Pien

29 okt. 2019

LSWA architecten is een middelgroot, allround architectenbureau gevestigd in Oirschot. De afkorting LSWA (Lanfermeijer, Seelen, Weijer Architecten) verwijst naar de architect-eigenaren die het bureau in 2007 achtereenvolgens heeft gekend. Momenteel zijn Arjen Weijer en Marco Berben de partners van LSWA architecten en zijn beiden intensief betrokken bij de projecten. Consultant Kenneth van de Wiel kwam in contact met dit bureau omdat hij een match zocht voor René. Hiervoor werkte René als zelfstandige en wilde graag een nieuwe stap maken naar loondienst. Vanaf het eerste contact kregen zowel René als Kenneth een goede klik met het bedrijf en mocht René diezelfde week nog op gesprek. De procedure verliep zeer vlot en vrijwel direct mocht René starten. Naar aanleiding van deze succesvolle plaatsing kreeg Kenneth een nieuwe opdracht. Hierdoor kreeg hij contact met Pien. Momenteel werkt zij ook met veel plezier bij LSWA architecten. Kenneth van de Wiel ging in gesprek met zowel de kandidaten als de opdrachtgever LSWA architecten.

Lees meer

In gesprek met vertrekkend Werkvoorbereider Marcel Bruggink bij Haafkes

22 okt. 2019

Vrijdag 11 oktober 2019 was het de laatste werkdag voor gewaardeerd collega Marcel Bruggink, Senior Werkvoorbereider bij Haafkes te Goor. Marcel heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij een aannemer dichter bij huis in dezelfde functie. Op de vestiging in Goor is er uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van Marcel. Met het vertrek van Marcel komt er een mooie functie vrij bij het gevestigd familiebedrijf in Twente. Headhuntersteam Zwolle verzorgt namens Haafkes de werving voor de nieuwe collega werkvoorbereider in Goor. Om een goed beeld te kunnen geven van het bedrijf Haafkes en de functie van werkvoorbereider, is er in dit artikel samen met Marcel en Haafkes terug gekeken op de werkzame periode bij Haafkes. Wie zijn je collega’s, wie zijn je klanten en aan welke projecten ga je werken?

Lees meer

Met nieuwe productiemanager richting groei

8 okt. 2019

Met een verdubbeling in de productieoppervlakte gaat Griptech Equipment in Sint Annaparochie de volgende fase van haar bestaan in. Het bedrijf breidt anno 2019 wederom uit om de aanhoudende vraag naar haar producten te kunnen bijhouden. Maar hoe haal je nou het maximale rendement uit een productie omgeving? Termen als JIT, FLOW en LEAN vliegen om je de oren! Maar wat houdt dat nou precies in? Naar aanleiding van de bemiddeling die Headhuntersteam verzorgde van Wybren Hogerhuis als productiemanager, gingen wij naar Griptech om dat uit te zoeken.
 

Lees meer

Nieuwe collega's in Leeuwarden & Groningen

12 sep. 2019

Headhuntersteam blijft groeien. Vorige week hebben wij een drietal nieuwe consultants verwelkomend voor de vestigingen Leeuwarden & Groningen. De nieuwe consultants stellen zich graag even aan jou voor:

Lees meer

De Headhuntersteam Carrière Dagen (19 - 23 augustus)

1 aug. 2019

Uit onderzoek blijkt dat wij in de vakantieperiode tot rust komen en allerlei zaken relativeren. Zo ook onze carrière. Kom jij hierdoor tot inzicht dat je niet meer op je plek zit? Sta je stil in jouw ontwikkeling? Of wil je juist  minder of dichter bij huis werken? Voor o.a. deze redenen organiseren wij in week 34 (19 - 23 augustus) de Headhuntersteam Carrière Dagen.

Lees meer

Bouwvakstress

22 jul. 2019

In de Cobouw van afgelopen week las ik dat er zoiets bestaat als 'bouwvakstress'. Ten eerste is dit voor mij een nieuw woord. Een woord dat heel veel zegt. Het heeft mij aan het denken gezet en vroeg mij af of er ook iets dergelijks bestaat voor de werving-, en selectiebranche. Iedereen wil namelijk de procedures nog even voor de vakantie afronden. Het is immers prettig als de nieuwe medewerker direct na de vakantie kan starten. 

Lees meer

Ben jij werkzaam binnen de installatietechniek?

16 jul. 2019

Er is een duidelijke trend zichtbaar op de technische arbeidsmarkt. Er verschijnen namelijk steeds meer vacatures door het gebrek aan technisch opgeleid personeel. Vooral binnen de installatietechniek merken wij als Headhuntersteam dat veel installateurs met meerdere personeelsvraagstukken zitten. Waar voorheen de meeste technische functies binnen afzienbare tijd werden ingevuld, ontstaat er nu op veel afdelingen een nijpend tekort aan kundige mensen. Dit is een probleem, maar biedt ook weer kansen. Een overstap met betere voorwaarden is misschien nog nooit zo dichtbij geweest. Toch raak je door het overgrote aanbod snel het overzicht kwijt.

Lees meer
foto

Headhuntersteam ervaar ik als een positieve en meedenkende organisatie dat zoekt naar het verbinden van de juiste personen aan de juiste bedrijven. Door hun uitstekende contacten met professionele partijen, zijn ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en binnen het bedrijf. De contacten worden daardoor op het juiste moment gelegd. Headhuntersteam neemt mij een deel van de acquisitie uit handen zodat ik meer tijd heb om te doen waar ik écht goed in ben.

Paula van Enk