Blog

Resultaat 1-20 van 33 items.

De jacht naar Young Professionals

5 mei 2021

Binnenkort studeren veel aankomend Young Professionals af. De mensen die elk bureau wel wil spreken. Maar wat is een Young Professional eigenlijk? Hoe trek ik deze groep aan als werkgever? En hoe kan jij je het beste positioneren als Young Professional? Gerard de Vries, directielid Headhuntersteam, geeft graag antwoord op deze vragen.

Lees meer

Accountancy Trends voor 2021

14 apr. 2021

Wat zijn de trends die we dit jaar in de accountancy kunnen gaan verwachten? Hoe ga je daar als Accountant mee om? Hoe spelen wij als Headhuntersteam daarop in? Drie vragen die in deze blog worden behandeld door Jos van den Adel, consultant bij Headhuntersteam.

Lees meer

Don't change the women, change the system!

31 mrt. 2021

“Het is te gemakkelijk om te zeggen dat vrouwen niet ambitieus genoeg zijn, of onvoldoende gekwalificeerd, of deeltijdprinsesjes, alsof het vooral aan vrouwen ligt dat het aan de top nog altijd een mannenaangelegenheid is” (Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers).

Onlangs heeft Headhuntersteam Bettina de Jong (commissaris, executive coach en mediator) mogen werven voor de functie van voorzitter raad van commissarissen bij Openbare Verlichting & Energie Fryslân. Vandaag spraken we met haar over de vraag, hoe het komt dat de verdeling van vrouwen en mannen in raden van bestuur, toezicht en commissarissen nog steeds ongelijk verdeeld is.

Lees meer

Algemeen Directeur Countus aan het woord

16 mrt. 2021

Onlangs spraken wij met Bob Seemann, algemeen directeur van de Countus Groep. Wij zijn dit gesprek begonnen om meer te weten te komen over Bob zelf en uiteraard over Countus. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook nieuwsgierig hoe hij de samenwerking met Headhuntersteam ervaart. Als aanvulling van het verhaal van Bob hebben wij ook interimmers Sebastiaan en Serdar gesproken die een interim opdracht vervullen binnen Countus.

Lees meer

Een efficiënte zoektocht naar een nieuwe baan of medewerker, hoe doe je dat eigenlijk?

15 jan. 2021

Op zoek gaan naar een passende nieuwe functie voelt voor sommige mensen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn tegenwoordig veel manieren om dit te doen. Bijvoorbeeld via de grote vacaturebanken als Indeed, Randstad, Nationale Vacaturebank en Intermediair. Deze websites plaatsen een grote hoeveelheid en diversiteit aan vacatures, vaak afkomstig van intermediairs. Bij een krappe arbeidsmarkt lijkt de kwaliteit en betrouwbaarheid van vacatures steeds moeilijker te pijlen. De vraag is nu: hoe vind jij als werkzoekende op deze grote landelijke verzamelplaats van vacatures hét vraagstuk dat bij jou past? In deze blog proberen we hier invulling aan te geven en jou als werkzoekende, maar ook als organisatie, mee te nemen in hoe je wél een kwalitatieve zoektocht kunt starten.

Lees meer

De directie van Headhuntersteam staat stil bij 2020, een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar

16 dec. 2020

Inmiddels zijn we aanbeland bij het einde van een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar. Stilstaan bij 2020 is vooral terugkijken wat de impact van Covid19  heeft kunnen hebben op onze samenleving. Allereerst het verdriet van mensen die dierbaren zijn verloren. Mensen die dierbaren los moesten laten zonder afscheid te kunnen nemen of dierbaren die in isolatie op zichzelf waren aangewezen. Naast het persoonlijke welzijn zagen wij als ondernemers tevens de economie in maart tot stilstand komen. Alsof je pardoes een mistbank in rijdt en in een Pavlov reactie vol op de rem trapt.

Lees meer

Starten als Junior Consultant Finance in coronatijd, Bas Reef vertelt

25 nov. 2020

Ik ben Bas Reef en werkzaam bij Headhuntersteam Eindhoven sinds 1 september 2020. De corona crisis begon in de periode dat ik moest gaan afstuderen, een spannende tijd dus. Na het succesvol verdedigen van mijn scriptie, dat natuurlijk online moest gebeuren, heb ik samen met Kenneth van de Wiel om de tafel gezeten voor mijn eerste ‘echte’ baan. Het klikte meteen en de manier van werken bij Headhuntersteam sprak mij enorm aan. De oprechte interesse in mensen en achterhalen wat hen beweegt is een van de sterkste eigenschappen van Headhuntersteam. De persoonlijkheid en echt het verschil willen maken, dat is waar ze goed in zijn. Na een welverdiende vakantie ben ik dan ook begonnen als Junior Consultant Finance.

Lees meer

Meewerken aan een van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland; een interview met Martino Minnema

17 nov. 2020

Martino Minnema is sinds 2019 werkzaam als bouwdirectievoerder bij het nieuwbouwproject de Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen. De Feringa Building is de vervangende nieuwbouw voor de Faculteit Science en Engineering. Het huidige gebouw stamt uit de eind jaren 60 en kan niet aan de behoeftes voldoen die de dag van vandaag vraagt. Upgraden of renoveren was hier geen optie omdat het niet aan de maatstaven van de toekomst kon voldoen, daarom is er besloten om vervangende nieuwbouw te realiseren. Een enorme, interessante opdracht waar wij graag meer over willen weten en Martino graag meer over wil vertellen. Helaas was dit niet mogelijk op de plek van de Feringa Building, maar online op ons kantoor in Groningen onder het motto “gelukkig hebben we de foto’s nog”. 

Lees meer

Waarom (latent) werkzoekenden kiezen voor een wervingsbureau.

3 sep. 2020

We krijgen wel eens de vraag hoe het kan dat het ons wel lukt om die geschikte collega te vinden en waarom een kandidaat via ons op zoek gaat naar een nieuwe functie in plaats van dit zelf te proberen.  Het antwoord is redelijk eenvoudig. Het is ons werk om dagelijks op te hoogte te blijven van alle actuele vraagstukken, zowel online als achter de schermen. Ons netwerk stelt ons in staat om de juiste personen binnen de organisatie aan te spreken. Dit betekent dat we snel kunnen schakelen als we een geschikte vacature hebben. Hoe dan ook, solliciteren via een goed recruitmentbureau, brengt voordelen met zich mee. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Lees meer

Drijfveren als basis voor een succesvolle match

23 jul. 2020

Dagelijks ondersteunen wij onze opdrachtgevers en kandidaten bij het maken van juiste keuzes als het gaat om de ideale vervolgstap in je carrière of de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Door onze ervaren consultants, netwerk en opgebouwde ervaring van inmiddels 22 jaar, hebben wij een scoringsratio van 96%.

Lees meer

Van Groningen tot Eindhoven van Amsterdam tot Zwolle

2 jul. 2020

Van Groningen tot Eindhoven en van Amsterdam tot Zwolle. Met het uitgebreid netwerk aan vestigingen heeft Headhuntersteam een landelijke dekking, korte lijntjes en een dienstverlening die weet wat er bij jou in de regio speelt. Specifieke regionale kennis is een vereiste die elke consultant bezit.

Lees meer

Samen terug naar het "normaal"

2 jun. 2020

Weer een verhaal wat begint met Corona. Ik heb nog gedacht het niet te doen, maar ik kan er ook niet omheen. Als mensen meteen afhaken snap ik dat ook. Heel veel mensen zijn wel een beetje corona moe. Je kunt de televisie niet aanzetten en het woord valt minstens tien keer. Alsof er in de wereld niets anders meer aan de hand is. We horen niets meer over Syrië, overvolle vluchtelingen kampen, klimaatveranderingen etc.

Lees meer

Samen staan we sterk

30 apr. 2020

Deze strijdkreet heeft landelijke bekendheid gekregen door Ruttes eerste toespraak aan de start van de Corona crisis. Hoe kun je deze woorden zakelijk gezien in de praktijk gestalte te geven? Het overkoepelende woord is verbinding zoeken. Noem het duurzame klantrelaties, partnerships of co-making.

Lees meer

Data is van ongekende waarde

9 apr. 2020

Tegenwoordig is er een enorme toenemende invloed aan data, waar veel financiële afdelingen nog nauwelijks iets mee ondernemen. Een Business Controller heeft de taak om die gegevens inzichtelijk te maken. Vaak wordt dit handmatig gedaan, wat enorm veel tijd kost en foutgevoelig is. Beslissingen worden dan gemaakt op basis van verouderde gegevens of zelfs op basis van een onderbuikgevoel. Zonde, want er kan zo ontzettend veel mee gedaan worden. Headhuntersteam heeft Gerwin Schaaphok, Business Intelligence Specialist, geïnterviewd om achter de toegevoegde waarde te komen van data in de financiële sector. Elk bedrijf heeft wel data, maar hoe kun je dat goed implementeren en er efficiënt gebruik van maken? Gerwin Schaaphok geeft antwoord.

Lees meer

Van een Profit naar een Non-Profit organisatie

5 mrt. 2020

Als Consultant Finance bemiddel ik vanuit het kantoor in Zwolle kandidaten die een financiële achtergrond hebben. Mijn opdrachtgevers lopen uiteen van beursgenoteerde organisaties tot lokale zorginstellingen. Ongeveer de helft van mijn opdrachtgevers bevinden zich in de zorgsector en ik kom dan ook regelmatig kandidaten tegen die een vooroordeel hebben over deze sector. Het zou een sector zijn met stoffige afdelingen, waar maar weinig gebeurd en veranderd.

Lees meer

Het vak kent een enorme verantwoordelijkheid en diversiteit

30 jan. 2020

Wij laten het mooie Groningen achter om een bezoek te brengen aan het kantoor in Leeuwarden. In 2018 heeft dit kantoor een transformatie ondergaan. Bij binnenkomst is dit gelijk te zien aan het nieuwe interieur en de extra bijgekomen ruimte. Dit is niet het enige wat is veranderd. In 2018 is ook Peter Wilming aangesteld als Manager Operations en verantwoordelijk voor de kantoren Leeuwarden en Amsterdam. Daarnaast behartigt hij de belangen van de vakgebieden Finance en Techniek en geeft hij dagelijks leiding aan drie andere consultants: Simon Dijkstra, Elko Hamstra en Max Dam. Simon Dijkstra is verantwoordelijk voor de vakgebieden Werktuigbouwkunde & Wlektrotechniek, Elko Hamstra voor Bouw en Civiel en Max Dam ondersteunt alle vakgebieden. Yvonne Brohm maakt het team in Leeuwarden compleet. Zij is verantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben omtrent het management.  

Lees meer

Hoe kijkt de directie terug op het afgelopen jaar?

31 dec. 2019

Afgelopen jaar zijn diverse onderwerpen voorbijgekomen; sollicitanten die voorheen in loondienst zaten, die nu een nieuwe stap willen maken als zzp’ er tot aan de nieuwe wetgeving; Wet in Balans & de stikstofregeling. Het is een jaar waarbij Headhuntersteam is blijven groeien en positieve resultaten heeft bewerkstelligd. Een viertal nieuwe consultants hebben ons team versterkt om de markt nog beter te kunnen bedienen. Directeuren Peter Roorda en Gerard de Vries kijken met een positieve blik terug op het afgelopen jaar.

Lees meer

De waarheid van Hans Borstlap

5 dec. 2019

Vanaf 2020 treedt de wet WAB in werking. De intentie van deze wetgeving is om het werkgevers aantrekkelijker te maken medewerkers vast in dienst te laten treden. Dit met een uiteindelijk doel om vast en flexibel werk te verkleinen.

Lees meer

‘Interne discussies zorgen ervoor dat we samen goede afwegingen maken’ aldus Gerrit Kluvers van Mazars

3 dec. 2019

Het meest toonaangevende accountancy- en advieskantoor van Twente worden. Het is de ambitie van Mazars in Enschede. En om dat te bereiken, zoekt Mazars nieuwe toptalenten. Want als organisatie je ambities waarmaken, begint bij je mensen. Gerrit Kluvers, taxpartner bij Mazars Enschede, vertelt over de werkcultuur bij Mazars en wat de uitdagingen zijn voor de professional van de toekomst.

Lees meer

De kracht van persoonlijk contact

1 nov. 2019

Als ik zeg dat er op dit moment krapte op de arbeidsmarkt heerst dan is dit voor werkend Nederland en zeker voor Linkedinnend Nederland, geen verrassende uitspraak. Zeker niet in de Techniek & Accountancy sectoren, waarin Headhuntersteam al meer dan 20 jaar bezig is om een netwerk op te bouwen, te onderhouden en uit te breiden. Waar vele organisaties toegeven niet meer zonder werving- & selectiebureaus te kunnen én willen - omdat zij anders niet aan geschikt personeel komen - merk ik ook dat er veelal gedacht wordt dat ieder recruitmentbureau hetzelfde te werk gaat. Maar dat zie ik anders.

Lees meer
foto

Gedurende het hele sollicitatieproces, van inschrijving tot arbeidsvoorwaardengesprek, is Gaby betrokken geweest en heeft mij continu op de hoogte gehouden bij alle ontwikkelingen. Hij heeft op een informele en plezierige wijze dit proces begeleid. Ook na indiensttreding blijft hij betrokken en echt geïnteresseerd in hoe het gaat op het werk en is altijd bereid om mee te denken.

Jelmer van der Veen