Blog

Resultaat 1-20 van 26 items.

Meewerken aan een van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland; een interview met Martino Minnema

17 nov. 2020

Martino Minnema is sinds 2019 werkzaam als bouwdirectievoerder bij het nieuwbouwproject de Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen. De Feringa Building is de vervangende nieuwbouw voor de Faculteit Science en Engineering. Het huidige gebouw stamt uit de eind jaren 60 en kan niet aan de behoeftes voldoen die de dag van vandaag vraagt. Upgraden of renoveren was hier geen optie omdat het niet aan de maatstaven van de toekomst kon voldoen, daarom is er besloten om vervangende nieuwbouw te realiseren. Een enorme, interessante opdracht waar wij graag meer over willen weten en Martino graag meer over wil vertellen. Helaas was dit niet mogelijk op de plek van de Feringa Building, maar online op ons kantoor in Groningen onder het motto “gelukkig hebben we de foto’s nog”. 

Lees meer

Waarom (latent) werkzoekenden kiezen voor een wervingsbureau.

3 sep. 2020

We krijgen wel eens de vraag hoe het kan dat het ons wel lukt om die geschikte collega te vinden en waarom een kandidaat via ons op zoek gaat naar een nieuwe functie in plaats van dit zelf te proberen.  Het antwoord is redelijk eenvoudig. Het is ons werk om dagelijks op te hoogte te blijven van alle actuele vraagstukken, zowel online als achter de schermen. Ons netwerk stelt ons in staat om de juiste personen binnen de organisatie aan te spreken. Dit betekent dat we snel kunnen schakelen als we een geschikte vacature hebben. Hoe dan ook, solliciteren via een goed recruitmentbureau, brengt voordelen met zich mee. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Lees meer

Drijfveren als basis voor een succesvolle match

23 jul. 2020

Dagelijks ondersteunen wij onze opdrachtgevers en kandidaten bij het maken van juiste keuzes als het gaat om de ideale vervolgstap in je carrière of de ideale kandidaat voor de openstaande vacature. Door onze ervaren consultants, netwerk en opgebouwde ervaring van inmiddels 22 jaar, hebben wij een scoringsratio van 96%.

Lees meer

Van Groningen tot Eindhoven van Amsterdam tot Zwolle

2 jul. 2020

Van Groningen tot Eindhoven en van Amsterdam tot Zwolle. Met het uitgebreid netwerk aan vestigingen heeft Headhuntersteam een landelijke dekking, korte lijntjes en een dienstverlening die weet wat er bij jou in de regio speelt. Specifieke regionale kennis is een vereiste die elke consultant bezit.

Lees meer

Samen terug naar het "normaal"

2 jun. 2020

Weer een verhaal wat begint met Corona. Ik heb nog gedacht het niet te doen, maar ik kan er ook niet omheen. Als mensen meteen afhaken snap ik dat ook. Heel veel mensen zijn wel een beetje corona moe. Je kunt de televisie niet aanzetten en het woord valt minstens tien keer. Alsof er in de wereld niets anders meer aan de hand is. We horen niets meer over Syrië, overvolle vluchtelingen kampen, klimaatveranderingen etc.

Lees meer

Samen staan we sterk

30 apr. 2020

Deze strijdkreet heeft landelijke bekendheid gekregen door Ruttes eerste toespraak aan de start van de Corona crisis. Hoe kun je deze woorden zakelijk gezien in de praktijk gestalte te geven? Het overkoepelende woord is verbinding zoeken. Noem het duurzame klantrelaties, partnerships of co-making.

Lees meer

Data is van ongekende waarde

9 apr. 2020

Tegenwoordig is er een enorme toenemende invloed aan data, waar veel financiële afdelingen nog nauwelijks iets mee ondernemen. Een Business Controller heeft de taak om die gegevens inzichtelijk te maken. Vaak wordt dit handmatig gedaan, wat enorm veel tijd kost en foutgevoelig is. Beslissingen worden dan gemaakt op basis van verouderde gegevens of zelfs op basis van een onderbuikgevoel. Zonde, want er kan zo ontzettend veel mee gedaan worden. Headhuntersteam heeft Gerwin Schaaphok, Business Intelligence Specialist, geïnterviewd om achter de toegevoegde waarde te komen van data in de financiële sector. Elk bedrijf heeft wel data, maar hoe kun je dat goed implementeren en er efficiënt gebruik van maken? Gerwin Schaaphok geeft antwoord.

Lees meer

Van een Profit naar een Non-Profit organisatie

5 mrt. 2020

Als Consultant Finance bemiddel ik vanuit het kantoor in Zwolle kandidaten die een financiële achtergrond hebben. Mijn opdrachtgevers lopen uiteen van beursgenoteerde organisaties tot lokale zorginstellingen. Ongeveer de helft van mijn opdrachtgevers bevinden zich in de zorgsector en ik kom dan ook regelmatig kandidaten tegen die een vooroordeel hebben over deze sector. Het zou een sector zijn met stoffige afdelingen, waar maar weinig gebeurd en veranderd.

Lees meer

Het vak kent een enorme verantwoordelijkheid en diversiteit

30 jan. 2020

Wij laten het mooie Groningen achter om een bezoek te brengen aan het kantoor in Leeuwarden. In 2018 heeft dit kantoor een transformatie ondergaan. Bij binnenkomst is dit gelijk te zien aan het nieuwe interieur en de extra bijgekomen ruimte. Dit is niet het enige wat is veranderd. In 2018 is ook Peter Wilming aangesteld als Manager Operations en verantwoordelijk voor de kantoren Leeuwarden en Amsterdam. Daarnaast behartigt hij de belangen van de vakgebieden Finance en Techniek en geeft hij dagelijks leiding aan drie andere consultants: Simon Dijkstra, Elko Hamstra en Max Dam. Simon Dijkstra is verantwoordelijk voor de vakgebieden Werktuigbouwkunde & Wlektrotechniek, Elko Hamstra voor Bouw en Civiel en Max Dam ondersteunt alle vakgebieden. Yvonne Brohm maakt het team in Leeuwarden compleet. Zij is verantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben omtrent het management.  

Lees meer

Hoe kijkt de directie terug op het afgelopen jaar?

31 dec. 2019

Afgelopen jaar zijn diverse onderwerpen voorbijgekomen; sollicitanten die voorheen in loondienst zaten, die nu een nieuwe stap willen maken als zzp’ er tot aan de nieuwe wetgeving; Wet in Balans & de stikstofregeling. Het is een jaar waarbij Headhuntersteam is blijven groeien en positieve resultaten heeft bewerkstelligd. Een viertal nieuwe consultants hebben ons team versterkt om de markt nog beter te kunnen bedienen. Directeuren Peter Roorda en Gerard de Vries kijken met een positieve blik terug op het afgelopen jaar.

Lees meer

De waarheid van Hans Borstlap

5 dec. 2019

Vanaf 2020 treedt de wet WAB in werking. De intentie van deze wetgeving is om het werkgevers aantrekkelijker te maken medewerkers vast in dienst te laten treden. Dit met een uiteindelijk doel om vast en flexibel werk te verkleinen.

Lees meer

‘Interne discussies zorgen ervoor dat we samen goede afwegingen maken’ aldus Gerrit Kluvers van Mazars

3 dec. 2019

Het meest toonaangevende accountancy- en advieskantoor van Twente worden. Het is de ambitie van Mazars in Enschede. En om dat te bereiken, zoekt Mazars nieuwe toptalenten. Want als organisatie je ambities waarmaken, begint bij je mensen. Gerrit Kluvers, taxpartner bij Mazars Enschede, vertelt over de werkcultuur bij Mazars en wat de uitdagingen zijn voor de professional van de toekomst.

Lees meer

De kracht van persoonlijk contact

1 nov. 2019

Als ik zeg dat er op dit moment krapte op de arbeidsmarkt heerst dan is dit voor werkend Nederland en zeker voor Linkedinnend Nederland, geen verrassende uitspraak. Zeker niet in de Techniek & Accountancy sectoren, waarin Headhuntersteam al meer dan 20 jaar bezig is om een netwerk op te bouwen, te onderhouden en uit te breiden. Waar vele organisaties toegeven niet meer zonder werving- & selectiebureaus te kunnen én willen - omdat zij anders niet aan geschikt personeel komen - merk ik ook dat er veelal gedacht wordt dat ieder recruitmentbureau hetzelfde te werk gaat. Maar dat zie ik anders.

Lees meer

Om groeiambities waar te maken, heeft Countus ondernemende professionals nodig, aldus Bob Seemann

8 okt. 2019

Headhuntersteam is door Countus Zwolle gevraagd om passende kandidaten te vinden voor de positie(s) van Controleleider en Senior Assistant Accountant Controle. Tijdens ons gesprek met Bob Seemann, Algemeen Directeur van de Countus Groep en Externe Accountant in de controlepraktijk, hebben we meer inzicht gekregen in de ambities van Countus als het gaat om hun controlepraktijk.  

 

Lees meer

Zoeken naar een speld in een hooiberg

1 okt. 2019

Elk bedrijf wil die ene speld in de hooiberg vinden, die precies voldoet aan het “ideale” functieprofiel. Voor sommige organisaties of functies kan deze zoektocht echter een oneindig traject zijn. In ons vak doen wij ons uiterste best, om net wel die speld in de hooiberg te vinden. Wat onze naam al doet vermoeden; “hunting” van talent is een van onze activiteiten. Deze maand lopen wij mee met Arjen Klasens om een goed beeld te krijgen van zijn specifieke “hunt” activiteiten.

Lees meer

De stoel met de vier poten

29 aug. 2019

De stoel met de vier poten, dit is een metafoor die mijn vader een tijd geleden gebruikte om mijn werkbalans in vier onderdelen (poten) te ontleden. Doorgroeimogelijkheden, beloning, (bedrijfs)cultuur en plezier. Een aantal jaren met ervaringen rijker bij Headhuntersteam kan ik constateren dat dit (nog steeds) de belangrijkste pijlers zijn waarop mensen een nieuwe baan overwegen. 

 

Lees meer

De grootste (voor)oordelen van ons vak

2 aug. 2019

Regelmatig lezen wij op de digitale platformen positieve en negatieve berichten over de ervaringen met werving & selectie-, en detacheringsbureaus. Zowel bedrijven als sollicitanten hebben een erg wisselend beeld van de dienstverlening. In deze blog nemen wij je mee in de (voor)oordelen die er leven en waar wij als bureau lering uit moeten trekken. Anderzijds geven wij inzage in de (irreële) verwachtingen die er soms leven.

Lees meer

Het managen van verwachtingen

27 jun. 2019

In de dynamische arbeidsmarkt waarin wij acteren, worden we regelmatig op de proef gesteld door onze opdrachtgevers en kandidaten. Voor positieverbeteraars zijn dit de tijden om je talenten te verzilveren. Voor werkgevers nog meer het besef stil te staan bij goed werkgeverschap. In deze dynamiek proberen wij als consultants onze bijdrage te leveren en het hoofd koel te houden. Immers wat zijn de verwachtingen van onze kandidaten en opdrachtgevers? Laten we eens inzoomen op de kandidatenmarkt om vervolgens het uitstapje te maken naar onze opdrachtgevers.

Lees meer

Krap, krapper, krapst

29 mei 2019

In de paar jaren dat ik werk bij Headhuntersteam Amsterdam heb ik de arbeidsmarkt in rap tempo zien veranderen. De economie was uitmuntend, de werkvoorziening steeg en logischerwijs stagneerde het personeelsaanbod. Nu drie jaar later is het in de accountancy niet anders. Sterker nog, de vacature ‘assistent accountant’ staat landelijk in de top 10 van moeilijkst in te vullen vacatures.

Lees meer

Achter de schermen bij Headhuntersteam

6 mei 2019

“Het werk van consultants” wordt vaak alleen gezien als het doen van veel acquisitie en het delen van cv’s. Maar het is veel meer dan dat. Om een inkijkje te geven in de wereld van detachering en werving & selectie, hebben wij de consultant van werktuigbouwkunde en elektrotechniek uit Groningen, Remco Bolt, een week lang gevolgd.

Lees meer
foto

Headhuntersteam heeft goed gekeken naar mijn voorgaande banen waardoor mijn nieuwe functie goed aansloot bij mijn ervaring. Headhuntersteam hield het bedrijf en de sollicitant goed op de hoogte. Simon maakte het gesprek persoonlijk, hield beide partijen goed op de hoogte en gaf na een sollicitatiegesprek feedback. Hij probeert er graag iets extra’s uit te halen. Ik ben snel weer aan een nieuwe functie gekomen. Ze hebben snel in de gaten wat je wel en niet zoekt. Tevreden!

Arjen Sikkema