Blog

Resultaat 1-14 van 14 items.

De kracht van persoonlijk contact

1 nov. 2019

Als ik zeg dat er op dit moment krapte op de arbeidsmarkt heerst dan is dit voor werkend Nederland en zeker voor Linkedinnend Nederland, geen verrassende uitspraak. Zeker niet in de Techniek & Accountancy sectoren, waarin Headhuntersteam al meer dan 20 jaar bezig is om een netwerk op te bouwen, te onderhouden en uit te breiden. Waar vele organisaties toegeven niet meer zonder werving- & selectiebureaus te kunnen én willen - omdat zij anders niet aan geschikt personeel komen - merk ik ook dat er veelal gedacht wordt dat ieder recruitmentbureau hetzelfde te werk gaat. Maar dat zie ik anders.

Lees meer

Om groeiambities waar te maken, heeft Countus ondernemende professionals nodig, aldus Bob Seemann

8 okt. 2019

Headhuntersteam is door Countus Zwolle gevraagd om passende kandidaten te vinden voor de positie(s) van Controleleider en Senior Assistant Accountant Controle. Tijdens ons gesprek met Bob Seemann, Algemeen Directeur van de Countus Groep en Externe Accountant in de controlepraktijk, hebben we meer inzicht gekregen in de ambities van Countus als het gaat om hun controlepraktijk.  

 

Lees meer

Zoeken naar een speld in een hooiberg

1 okt. 2019

Elk bedrijf wil die ene speld in de hooiberg vinden, die precies voldoet aan het “ideale” functieprofiel. Voor sommige organisaties of functies kan deze zoektocht echter een oneindig traject zijn. In ons vak doen wij ons uiterste best, om net wel die speld in de hooiberg te vinden. Wat onze naam al doet vermoeden; “hunting” van talent is een van onze activiteiten. Deze maand lopen wij mee met Arjen Klasens om een goed beeld te krijgen van zijn specifieke “hunt” activiteiten.

Lees meer

De stoel met de vier poten

29 aug. 2019

De stoel met de vier poten, dit is een metafoor die mijn vader een tijd geleden gebruikte om mijn werkbalans in vier onderdelen (poten) te ontleden. Doorgroeimogelijkheden, beloning, (bedrijfs)cultuur en plezier. Een aantal jaren met ervaringen rijker bij Headhuntersteam kan ik constateren dat dit (nog steeds) de belangrijkste pijlers zijn waarop mensen een nieuwe baan overwegen. 

 

Lees meer

De grootste (voor)oordelen van ons vak

2 aug. 2019

Regelmatig lezen wij op de digitale platformen positieve en negatieve berichten over de ervaringen met werving & selectie-, en detacheringsbureaus. Zowel bedrijven als sollicitanten hebben een erg wisselend beeld van de dienstverlening. In deze blog nemen wij je mee in de (voor)oordelen die er leven en waar wij als bureau lering uit moeten trekken. Anderzijds geven wij inzage in de (irreële) verwachtingen die er soms leven.

Lees meer

Het managen van verwachtingen

27 jun. 2019

In de dynamische arbeidsmarkt waarin wij acteren, worden we regelmatig op de proef gesteld door onze opdrachtgevers en kandidaten. Voor positieverbeteraars zijn dit de tijden om je talenten te verzilveren. Voor werkgevers nog meer het besef stil te staan bij goed werkgeverschap. In deze dynamiek proberen wij als consultants onze bijdrage te leveren en het hoofd koel te houden. Immers wat zijn de verwachtingen van onze kandidaten en opdrachtgevers? Laten we eens inzoomen op de kandidatenmarkt om vervolgens het uitstapje te maken naar onze opdrachtgevers.

Lees meer

Krap, krapper, krapst

29 mei 2019

In de paar jaren dat ik werk bij Headhuntersteam Amsterdam heb ik de arbeidsmarkt in rap tempo zien veranderen. De economie was uitmuntend, de werkvoorziening steeg en logischerwijs stagneerde het personeelsaanbod. Nu drie jaar later is het in de accountancy niet anders. Sterker nog, de vacature ‘assistent accountant’ staat landelijk in de top 10 van moeilijkst in te vullen vacatures

Lees meer

Achter de schermen bij Headhuntersteam

6 mei 2019

“Het werk van consultants” wordt vaak alleen gezien als het doen van veel acquisitie en het delen van cv’s. Maar het is veel meer dan dat. Om een inkijkje te geven in de wereld van detachering en werving & selectie, hebben wij de consultant van werktuigbouwkunde en elektrotechniek uit Groningen, Remco Bolt, een week lang gevolgd.

Lees meer

Maak kennis met George en Sandra van Flynth

28 mrt. 2019

Sinds 2011 kwam Flynth voort uit een fusie van Flynth adviseurs en accountants en GIBO groep. Met circa 1500 medewerkers en circa 60 vestigingen zijn ze Nederlands grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf. Onlangs schakelde Flynth ons netwerk in voor een werving & selectie aanvraag van een tweetal clusterdirecteuren.

Lees meer

Een nieuwe uitdaging bij Boskalis

27 feb. 2019

Een half jaar geleden tekende Karsten zijn contract bij Headhuntersteam om vervolgens ingezet te worden bij Boskalis. Hij had destijds zijn bachelor opleiding Civiele Techniek afgerond en een start gemaakt met de pre-master Technology and Operations Management. Toch wilde hij meer werkervaring opdoen in zijn vakgebied. Hij ondernam actie en besloot om contact op te nemen met Headhuntersteam. 

Lees meer

De effectieve werkwijze van digitale werving in combinatie met een netwerk

31 jan. 2019

Het recruitmentlandschap is de afgelopen jaren drastisch gewijzigd. De opkomst van digitale platformen (jobboards, Facebook, Instagram en Linkedin) heeft onze selectieprocedures aanzienlijk versneld. Daarnaast heeft digitale werving geleid tot meer respons en zichtbaarheid van kandidaten.

Lees meer

Een terugblik van de afgelopen 20 jaar

22 dec. 2018

Headhuntersteam kende zijn geboorte in 1998. Dit jaar bestaat Headhuntersteam twintig jaar. Om die reden is het een mooi moment is om te afgelopen jaren te evalueren. Eigenaren Peter Roorda en Carel Ongering zijn beiden begonnen bij een technische detacheerder. Daar hebben zij de liefde voor het vak geleerd en ontdekt.

Lees meer

Maak kennis met Arjen Klasens

10 okt. 2018

Ontmoet onze collega Arjen Klasens. Hij is nu 1,5 jaar actief bij Headhuntersteam als consultant van het vakgebied Accountancy & Finance. Vroeger droomde hij van een baan als profvoetballer of voetbalcommentator, maar kreeg ook

Lees meer

Dark Horse

3 sep. 2018

In het vak van werver/selecteur worden we nog regelmatig verrast door keuzes van kandidaten en opdrachtgevers. We kunnen gerust zeggen dat dit ons vak bijzonder maakt. Sterker nog het verveelt niet en we leren nog dagelijks.

 

Lees meer
foto

Door Headhuntersteam ben ik bemiddeld naar een nieuwe interim opdracht in de accountancy. Het bemiddelingsproces verliep zowel efficiƫnt als prettig. Directe en open communicatie, afspraken nakomen en persoonlijk contact kenmerken de stijl van de Consultant van Headhuntersteam die mij gedurende het hele proces heeft begeleid. Ik kan Headhuntersteam dan ook met een gerust hart aanbevelen bij andere professionals en zal in de toekomst indien de gelegenheid zich weer voordoet zeker opnieuw zaken met deze arbeidsbemiddelaar doen.

Roger Bouman